top of page

Pakketeibid ja pakkelindid

Updated: Mar 4

Pakketeip või pakiteip, on mitmekülgne kleeplint, mida kasutatakse pakendite sulgemiseks ja kinnitamiseks saatmisel, ladustamisel või üldisel pakkimisel. Seda on erinevat tüüpi, millest igaüks on mõeldud konkreetsete rakenduste ja nõuete jaoks. Siin on mõned pakkelintide peamised tüübid:

Läbipaistev pakketeip: see on üldotstarbeline läbipaistev teip, mis on sageli valmistatud polüpropüleenist või sarnastest materjalidest. See sobib pappkastide sulgemiseks ja seda kasutatakse tavaliselt mitmesugustes pakendirakendustes.

Pruun pakketeip: sarnane läbipaistva teibiga, kuid pruuni või punakaspruuni värviga. Seda kasutatakse sageli pruunide pappkastide diskreetsema väljanägemise või kaubamärgi loomise eesmärgil.

Pakkelint: sellel lindil on tugevdavad kiud või filamendid, mis pakuvad täiendavat tugevust ja vastupidavust. See sobib ideaalselt raskete või suuremahuliste esemete kinnitamiseks.

Maalriteip: kuigi see pole spetsiaalselt pakendamiseks mõeldud, kasutatakse mõnikord kergete pakendite jaoks maalriteipi. Seda on lihtne käsitsi rebida ja seda kasutatakse sageli märgistamiseks ja ajutiseks pitseerimiseks.

Veega aktiveeritav teip (kummitud teip): see lint vajab liimi aktiveerimiseks vett. See moodustab papppinnaga tugeva nakkuvuse, muutes selle rikkumiskindlaks ja kindlustades turvalise tihendi.

Kahepoolne teip: selle lindi mõlemal küljel on liim ja seda kasutatakse kahe pinna kokkukleepimiseks. Seda kasutatakse sageli pakendites reklaammaterjalide kinnitamiseks või esemete kinnitamiseks pakendisse.


Kleepuvuse tüübid:

Akrüülliim: tavaliselt kasutatav läbipaistvates pakkelintides pakub akrüülliim head nakkumist ja selgust. See toimib hästi erinevates temperatuuritingimustes.

Kuumsulamliim: tuntud oma kiirete liimimisomaduste poolest, kasutatakse sageli pruunides pakkelintides kuumsulamliimi. See tagab tugeva tihenduse, eriti soojematel temperatuuridel.

Looduslik kautšukliim: see liimitüüp tagab suurepärase nakkuvuse. Seda kasutatakse sageli pakkelintides ja see võib hästi nakkuda erinevate pindadega.


Brändinguga teibid: mõned ettevõtted otsustavad kohandada oma pakkelindid logode, brändinimede või konkreetsete sõnumitega brändingu ja turunduse eesmärgil. See võib suurendada pakendite visuaalset atraktiivsust ja edendada kaubamärgi tuntust.


Pakenditööstus OÜ pakub erinevaid pakendeid, karpe, paberkotte, pakendiümbriseid ja kaubaaluseid. Lisaks suurele trükitootmisele on ka Pakenditööstus OÜ uute ja suurte võimalustega laohoone omanik. Meil on mitmekülgsete võimalustega laoteenused ja e-poe tugiteenused.


Loe lisaks pakkematerjalidest lähemalt Pakenditööstus OÜ uudistest.

Vaata kindlasti Pakenditööstuse YouTube kanalit.

Külasta samuti Pakenditööstus OÜ tütarettevõtte Pakendi OÜ kodulehte.


15 views

Recent Posts

See All
bottom of page