top of page

Pakendid ja pakenditesse pakendamine

Updated: Mar 4

Pakendid on olulised toodete pakendamisel. Reklaamtrükisega pakend on toote tutvustamiseks lihtsaim ja olulisem tegur, pakendi trükis ja selle kujundus on ettevõttele visiitkaartiks. Pakendi sisu on oluline ja pakend samuti.


Mis on pakend?


Pakend on mis tahes materjalist valmistatud toode, mida kasutatakse kauba mahutamiseks, kaitsmiseks, käsitsemiseks, kättetoimetamiseks või esitlemiseks selle kauba olelusringi vältel: toormest kuni valmiskaubani ning tootja käest tarbija kätte jõudmiseni. Pakendiks loetakse ka samal eesmärgil kasutatavaid ühekorrapakendeid.


Pakend kaitseb kaupa teekonnal tootjast tarbijani, aitab säilitada toote omadusi, võimaldab kaupa majanduslikult otstarbekalt vedada ja ladustada ning lihtsustab kauba käsit­semist. Pakend kaitseb kaupa ka kahjuliku keskkonnamõju eest ning mõne kauba puhul (nt kemikaalid, naftasaadused, pesuained) ka keskkonda kauba eest. Pakendile kantakse teave selles sisalduva toote koostise, säilivuse ja valmistaja kohta ning muid asjakohaseid and­meid (nt ohumärgistus ja kasutusjuhendid), mis aitavad ostjal valikuid teha ning kaupa õigesti ja ohutult käsitseda ja kasutada. Pakendil on tähtis roll ka kauba esitlemisel ja reklaamimisel (Kliimaministeerium).

Pakenditööstus OÜ pakub erinevaid pakendeid, karpe, paberkotte, pakendiümbriseid ja kaubaaluseid. Lisaks suurele trükitootmisele on ka Pakenditööstus OÜ uute ja suurte võimalustega laohoone omanik. Mitmekülgsete võimalustega laoteenused ja väga lai valik erinevaid e-poe pakendeid, pakendamisteenused ja erinevate pakendite valmistamine.


Loe lainepapist ja pakkematerjalidest lähemalt Pakenditööstus OÜ uudistest.

Vaata lisaks Pakenditööstuse YouTube kanalit.

Külasta samuti Pakenditööstus OÜ tütarettevõtte Pakendi OÜ kodulehte.

Recent Posts

See All
bottom of page