top of page

Pakenditööstus pakub trükiteenust

Updated: Mar 4

Trükk, trükis ehk trükiteos on toode, mis on tehtud trükitehnika vahenditega ja trükitehnika vahenditega paljundatud väljaanne (Vikipedia). Trükised on näiteks: raamatud, ajakirjad, ajalehed, voldikud, sisumaterjalid, infomaterjalid, visiitkaardid, reprod jne. Väga mitmekülgne ja laialdane valdkond.


Trükkimisel on erinevad nõuded mida on soovitav jälgida ja millest tasub teadlik olla:

  • trükimaalimas on erinevad trükitehnoloogiad: digitrükk, offsettrükk jne.

  • trükifail: trükifail on tavaliselt PDF, vastavalt standardile), soovitavalt läbinud Adobe Acrobat Pro või PitStop tarkvara abil vigadeta preflight-kontrolli. Soovitav on faili nimes näidata kujutise formaat ja kui palju lõikevaru on jäetud.

  • trükiettevalmistus: kontrollitakse failide vastavust trükitehniliste tingimustega ja kui kõik on ilusti vastavuses, läheb ka tellimus trükkimisele.

  • failide transport: failid edastatakse projektijuhile meili teel.

  • trükifaili kujundus: klient esitab tellimusel soovitud (kujundatud) trükifaili.

  • fondid: kirjatüübid peavad olema korrektselt kaasatud vüi teisendatud objektideks.

  • lõikevaru ehk bleed: on vajalik, et voltimise, köitmise, lõikamise jne nihetest tingituna ei ilmuks nähtavale valget pinda. Lõikevaruga tuleb arvestada juba trükise kujundusfaili ettevalmistades, detailide paigutamisel, fotode kadreerimisel, sest muidu võib midagi olulist lõikamise või järeltöötluse käigus kaduda. Lõikevaru on vajalik kõikide taustapindade, piltide või mis tahes objetidele mis ulatuvad trükise servani. Lisaks tuleb jälgida, et trükisel olulised elemendid ei asuks servale lähemal kui 3-5mm. Pisimadki tolerantsid järeltöötluses toovad nähtavale kõikumised, kui lehe serva lähedal asuvad paralleelsed jooned.

  • ületrükk: objektid jäävad trükis all olevate objektide peale, soovitav on rakendada ületrükk mustade tekstide, joonte ja väikeste objektide osas.

  • klamberköide: selle puhul tuleb arvestada lehekülgede nihkumisega, see sõltub paberist ja lehekülgede arvust.

  • liimköide: selle puhul tuleb arvestada ka trükise seljaga ning vajadusel see eraldi kujundada. Seljapaksus tuleb paberi paksusest, konkreetse valitud kaane paberi ja sisu paberi lehekülgede arvuga tuleb arvutada sobiv seljapaksus.

  • spiraal- ja kammköide: arvestada tuleb sellega, et trükise spiraalitav serv augustatakse.

  • stants: joonis peab olema vektoris – joon ja kindlasti mitte teha stantsijoonist pildina. Kasutada pidevat joont: punane lõikab, roheline on soon ja kollane perfo. Stantsijoonis koosneb ühest kolmeleheküljelisest failist või kolmest eraldi failist, kus on näidatud ainult stantsijoonis, stantsijoonis koos trükisega ja trükise fail. Kindlasti soovitame kontrollida bleedi olemasolu.

Pakenditööstus OÜ pakub erinevaid pakendeid, karpe, paberkotte, pakendiümbriseid ja kaubaaluseid. Lisaks suurele trükitootmisele on ka Pakenditööstus OÜ uute ja suurte võimalustega laohoone omanik. Mitmekülgsete võimalustega laoteenused ja väga lai valik erinevaid e-poe pakendeid, pakendamisteenused ja erinevate pakendite valmistamine.


Loe trükiteenustest lähemalt Pakenditööstus OÜ uudistest.

Vaata lisaks Pakenditööstuse YouTube kanalit.

Külasta samuti Pakenditööstus OÜ tütarettevõtte Pakendi OÜ kodulehte.

Recent Posts

See All
bottom of page