top of page

Kaubaalused ja euroalused

Updated: Mar 4

Peaaegu igasugune kaubandus- ja transpordisektor puutub kokku paratamatult erinevate kaubaalustega. Kaubaalus ehk alus on kaubatransportimiseks ja ladustamiseks mõeldud kindlates mõõtudes alus, raam või toestik (wikipedia).

Enimlevinud euroaluse mõõdud: 800 x 1200 x 144mm, kaal ~20 kg, kandevõime ~1500 kg.

Sertifitseeritud euroaluse tunned ära:

  1. UIC (International Union of Railways) või EPAL markeeringu

  2. ISPM-15 markeeringu (Rahvusvaheliste Fütosanitaarmeetmete standard, mis sätestab tervisekaitselisi aspekte)

  3. Euroopa Kaubaaluste turu ametliku EUR markeeringu

  4. naelatüübi markeeringu

  5. naelutamise mustri järgi

Euroaluste nõuded:

  • alused peavad olema puhtad, ei tohi olla nähtavaid jälgi mustusest ega kemikaalidest (liimid, värvid, õlid)

  • euroalustel ei tohi olla jälgi elusatest ega surnud puidukahjuritest

  • euroaluse lauad ei tohi olla mädanenud ega hallitanud

  • kõik kaubaalused peavad olema kuumtöödeldud ja kandma vastavat ISPM 15 märki

  • ristipraod laudades ei ole lubatud

  • kui kaubaaluse laud on katki, siis on see lubatud ainult juhul kui selle välisküljel ei ole näha rohkem kui ühte naela või naelajälge. Kui kahjustus on väljaspool naelutusala, siis ei tohi olla kahjustuse pikkus rohkem kui 88mm

  • pragunenud kuubik ei ole lubatud kui on näha rohkem kui ühte naela või naelajälge

  • ülaltoodud nõuetele mittevastavusel tuleb euroalus kas välja vahetada või reeglite järgi parandada

Kvaliteetsed ja vastupidavad kaubaalused aitavad saadetist turvaliselt ja mugavalt transportida ning efektiivselt hoiustada. Pakenditööstus OÜ-st leiad standardmõõtudes sertifitseeritud kaubaalused levinud EUR suurustes, erineva kandevõime ja töötlusega. Pakenditööstuse valikus on plastikust ning puidust kaubaalused. Plastikust kaubaalused on väga töökindlad, korduvalt kasutatavad, libisemisvastase pinnatöötlusega. Samuti on Pakenditööstuse valikus taaskasutatavad/kasutatud puidust kaubaalused.

Kaubaalused on testitud ISO standardkoormustega, omavad stabiilset ning ühtlast pinnajaotust. Kvaliteetsed plastikust euroalused ehk kaubaalused on kergesti virnastatavad ja hooldatavad, löögikindlad ja nende kuluvustegur on väga minimaalne. Võrreldes puidust kaubaalusega on plastikust kaubaalusel parem kaalutaluvus ja materjal on kordades stabiilsem. Eelkõige on kaubaalused kauba transpordiks ja ladustamiseks mõeldud aga head fantaasiat kasutades on nende kaubaaluste kasutusotstarve kordades suurem ja pakub palju kasutusvõimalusi. Kaubaaluste müük on Pakenditööstusele oluline tootegrupp, meie ladu on selleks suurpärane näide, kuidas ladustada kaupa erinevate kaubaalustega.





Pakenditööstus OÜ pakub erinevaid pakendeid, karpe, paberkotte, pakendiümbriseid ja kaubaaluseid. Lisaks suurele trükitootmisele on ka Pakenditööstus OÜ uute ja suurte võimalustega laohoone omanik. Mitmekülgsete võimalustega laoteenused ja väga lai valik erinevaid e-poe pakendeid, pakendamisteenused ja erinevate pakendite valmistamine.


Loe lisaks pakkematerjalidest lähemalt Pakenditööstus OÜ uudistest.

Vaata kindlasti Pakenditööstuse YouTube kanalit.

Külasta samuti Pakenditööstus OÜ tütarettevõtte Pakendi OÜ kodulehte.

Recent Posts

See All
bottom of page